Přejít k hlavnímu obsahu

Jak poznat lišky a stročky | recept na liškovou omáčku

Jak poznat lišky a stročky | recept na liškovou omáčku

Lišky z rodu Cantharellus a jemu příbuzných rodů patří mezi nejvyhledávanější jedlé houby. Jsou velmi citlivé na čistotu životního prostředí. V posledních letech se jejich výskyt v našich lesích zvýšil. Mají-li lišky vhodné podmínky pro růst, tzn. dostatek vláhy, rostou ve skupinách o mnoha plodnicích. Pojďme si představit nejznámější druhy lišek, které byste rozhodně měli ochutnat. Jak se lišky v kuchyni využívají? Zkuste si připravit například liškovou omáčku s noky.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.