Maso v houbové omáčce | recept. Omáčka je nenáročná na suroviny, vystačíte si s minimem, aby vyniklo spojení hub a masa. Při použití drůbežího masa bude omáčka světlejší, nejtmavší je z masa hovězího. Na fotografii je omáčka s vepřovým masem. Pokrm můžeme připravit z čerstvých i sušených, předem namočených hub. Ze sušených bude mít intenzivnější houbovou chuť. Barvu ovlivníte i výběrem hub, nejlepší je jejich směs.
Co je potřeba
maso dle osobních preferencí ─ hovězí, krůtí, kuřecí, vepřové houby, nejlépe směs cibule pepř, sůl hladká mouka na zahuštění sádlo nebo jiný tuk voda
1
Cibuli pokrájíme na drobno a osmažíme dohněda na tuku. Přidáme naklepané plátky masa, okořeněné solí a pepřem. Opečeme z obou stran a maso vyjmeme.
2
Do hrnce přidáme houby, podlijeme malým množstvím vody a dusíme doměkka. Podle potřeby přiléváme vodu a mícháme, aby se nám základ nepřipaloval.
3
Po změknutí hub směs v hrnci poprášíme hladkou moukou, zamícháme a přilijeme opatrně vodu. Vodu přidáváme po malém množství, počkáme vždy až přejde varem a teprve pak lijeme další. Tak regulujeme výslednou hustotu omáčky.
4
Když je omáčka dostatečně hustá, vrátíme maso a povaříme, aby se v jídle provařila mouka. Mouka se má v pokrmech vařit nejméně dvacet minut. Hotovou omáčku podáváme s vařenou rýží nebo bramborami.
Místo sádla můžete použít jiný tuk nebo olej. Spojení houbové chuti se sádlem je dobré, bohužel ne moc zdravé.
Sýrová omáčka na maso | recept. Maso se sýrovou omáčkou je rychlá minutka. Sýrová omáčka se hodí k různým druhům masa, proto v receptu záměrně neuvádí…
Kuřecí závitky s houbovou omáčkou | recept. Jestliže rádi zkoušíte nové a netradiční recepty, jeden z nich předkládám k vyzkoušení. Možná vás zarazí k…
Krůtí směs se žampiony | recept. Krůtí maso si, vzhledem ke svým nutričním hodnotám, zaslouží být zařazováno do jídelníčku co nejčastěji. Krůtí maso s…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.
Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.
Diskuze k článku