Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit maso v houbové omáčce | recept

Jak připravit maso v houbové omáčce | recept

Jak připravit maso v houbové omáčce | recept. Omáčka je nenáročná na suroviny, vystačíte si s minimem, aby vyniklo spojení hub a masa. Při použití drůbežího masa bude omáčka světlejší, nejtmavší je z masa hovězího. Pokrm můžeme připravit z čerstvých i sušených, předem namočených hub. Ze sušených bude mít intenzivnější houbovou chuť. Barvu ovlivníte i výběrem hub, nejlepší je jejich směs.

Co je potřeba

maso dle osobních preferencí ─ hovězí, krůtí, kuřecí, vepřové
houby, nejlépe směs
cibule
pepř, sůl
hladká mouka na zahuštění
sádlo nebo jiný tuk
voda

1

Cibuli pokrájíme na drobno a osmažíme dohněda na tuku. Přidáme naklepané plátky masa, okořeněné solí a pepřem. Opečeme z obou stran a maso vyjmeme.

Jak připravit maso v houbové omáčce | recept
2

Do hrnce přidáme houby, podlijeme malým množstvím vody a dusíme doměkka. Podle potřeby přiléváme vodu a mícháme, aby se nám základ nepřipaloval.

Jak připravit maso v houbové omáčce | recept
3

Po změknutí hub směs v hrnci poprášíme hladkou moukou, zamícháme a přilijeme opatrně vodu. Vodu přidáváme po malém množství, počkáme vždy až přejde varem a teprve pak lijeme další. Tak regulujeme výslednou hustotu omáčky.

Jak připravit maso v houbové omáčce | recept
4

Když je omáčka dostatečně hustá, vrátíme maso a povaříme, aby se v jídle provařila mouka. Mouka se má v pokrmech vařit nejméně dvacet minut. Hotovou omáčku podáváme s vařenou rýží nebo bramborami.

Jak připravit maso v houbové omáčce | recept

Tipy

Místo sádla můžete použít jiný tuk nebo olej. Spojení houbové chuti se sádlem je dobré, bohužel ne moc zdravé.

Varování

Houby v jídle musí být dobře uvařené.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články