Jak připravit maso v houbové omáčce | recept. Omáčka je nenáročná na suroviny, vystačíte si s minimem, aby vyniklo spojení hub a masa. Při použití drůbežího masa bude omáčka světlejší, nejtmavší je z masa hovězího. Pokrm můžeme připravit z čerstvých i sušených, předem namočených hub. Ze sušených bude mít intenzivnější houbovou chuť. Barvu ovlivníte i výběrem hub, nejlepší je jejich směs.
Co je potřeba
maso dle osobních preferencí ─ hovězí, krůtí, kuřecí, vepřové houby, nejlépe směs cibule pepř, sůl hladká mouka na zahuštění sádlo nebo jiný tuk voda
1
Cibuli pokrájíme na drobno a osmažíme dohněda na tuku. Přidáme naklepané plátky masa, okořeněné solí a pepřem. Opečeme z obou stran a maso vyjmeme.
2
Do hrnce přidáme houby, podlijeme malým množstvím vody a dusíme doměkka. Podle potřeby přiléváme vodu a mícháme, aby se nám základ nepřipaloval.
3
Po změknutí hub směs v hrnci poprášíme hladkou moukou, zamícháme a přilijeme opatrně vodu. Vodu přidáváme po malém množství, počkáme vždy až přejde varem a teprve pak lijeme další. Tak regulujeme výslednou hustotu omáčky.
4
Když je omáčka dostatečně hustá, vrátíme maso a povaříme, aby se v jídle provařila mouka. Mouka se má v pokrmech vařit nejméně dvacet minut. Hotovou omáčku podáváme s vařenou rýží nebo bramborami.
Tipy
Místo sádla můžete použít jiný tuk nebo olej. Spojení houbové chuti se sádlem je dobré, bohužel ne moc zdravé.
Kuřecí závitky s houbovou omáčkou | recept. Jestliže rádi zkoušíte nové a netradiční recepty, jeden z nich předkládám k vyzkoušení. Možná vás zarazí k…
Zapečené maso s houbami a paprikou | recept. Jídla z jednoho hrnce (pekáče) jsou rychlá a zašpiní se minimum nádobí, proto jsou u mne v kuchyni tak ob…
Houby s masem po čínsku | recept. Tento recept pochází z čínské kuchyně. Jídlo je rychlé, chutné a podle druhu použitých hub pokaždé jiné. Množství su…
Kuřecí maso se zeleninou | recept. Spojení kuřecího masa se zeleninou může mít díky mnoha druhům zeleniny pokaždé jinou chuť. Vždy to bude ale pokrm l…
Diskuze k článku