Přejít k hlavnímu obsahu

Jak při pečení vánočního cukroví zužitkovat černé pivo | recepty

Spojení tmavého piva a vánočního cukroví je poněkud netradiční. Plzeňský sládek Vojtěch Homolka ale přesvědčí i zaryté odpůrce pečení méně tradičního cukroví, že černé pivo dokáže vykouzlit neuvěřitelnou kombinaci. A propo… Není tajemstvím, že pivo se v našich zemích používá v kuchyních už od 15. století při přípravě zvěřiny, drůbeže, ryb, a dokonce i polévek a kaší. Pivo i díky své sladkosti pokrmům ve „sladké kuchyni“ dodává výraznější aroma a karamelovou až čokoládovou chutí zvýrazňuje chuť pokrmu. Ideální jsou perníčky, kde se pivo skvěle kombinuje s badyánem, anýzem a zázvorem. Poslechněte si dva recepty na vánoční cukroví s pivem a pusťte se do pečení.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak udělat kávová zrna | recept
Jak udělat kávová zrna | recept
Kávová zrna | recept. Kávové zrno je můj oblíbený zákusek. Vyzkoušela jsem mnoho receptů na jeho domácí přípravu a stále to nebylo ono, takové jako v…
Jak upéct cukroví se Solamylem | recept
Jak upéct cukroví se Solamylem | recept
Cukroví se Solamylem | recept. Těsto na toto cukroví je univerzální. Nemusíte ho plnit jen kávovým krémem, ale jakýmkoli jiným, i třeba marmeládo…
Jak upéct rozinkové cukroví | recept
Jak upéct rozinkové cukroví | recept
Jak upéct rozinkové cukroví | recept. V tuto dobu už mnohé hospodyňky vyhledávají recepty na vánoční cukroví, ať už na stránkách časopisů, nebo na net…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.