Přejít k hlavnímu obsahu

Jak přichystat dhal z červené čočky s brokolicí a pečeným masem | recept

Dhal z červené čočky s brokolicí a pečeným masem | recept. Toto jednoduché jídlo je takovou českou inspirací indickou kuchyní. S tím rozdílem, že ve své vlasti je tento pokrm podáván většinou bez masa. Ale opečené maso, byť i vepřové, se k dhalu skvěle hodí. Základem je směs červené čočky, brambor a jak lze předpokládat i většího množství koření. Není překvapivé, že se v pokrmu objevuje i dost zeleniny, v tomto případě brokolice a mrkev. Výhodou tohoto jídla je, že se obejdete pouze s jedním hrncem a jednou menší pánví. Dá se připravit do zásoby a druhý den třeba v práci jen ohřát, dhal se trochu rozleží a bude ještě lepší.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak uvařit chilli con carne | recept
Chilli con carne | recept. Receptů na chilli con carne je nesčetné množství, některé jsou více jiné méně kombinované, společným jmenovatelem pak jsou…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.