Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit bulgur s kuřecím masem, špenátem a žampiony | recept

Jak připravit bulgur s kuřecím masem, špenátem a žampiony | recept

Jak připravit bulgur s kuřecím masem, špenátem a žampiony | recept. Bulgur je nalámaná neloupaná pšenice, prodávaná již předvařená. V kuchyni se využívá podobně jako rýže nebo kuskus. Hodí se jako náhrada rýže, obzvlášť pro diabetiky, protože má nižší glykemický index,více vlákniny a některých vitaminu a minerálů než bílá rýže. Bulgur se snadno kombinuje s různými druhy zeleniny, masa a koření. Jako obilovina je přirozeným zdrojem lepku, a proto se nehodí pro celiaky. Pro inspiraci nabízím recept na pokrm ze zbylého pečeného kuřete.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak na bulgurový salát | recept
Jak na bulgurový salát | recept
Bulgurový salát | recept. Lehký bulgurový salát je výborný jako lehký oběd nebo večeře. Oříšková chuť pšeničného bulguru s opečeným kuřecím masem, svě…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.