Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit chřest (špargl) | rady

Jak připravit chřest (špargl) | rady. Chřest je vytrvalá rostlina, která se pěstuje na jednom stanovišti, v tzv. hrůbcích, až 15 let. Sklízí se až třetí rok po vysazení. Nejznámější pěstitelé chřestu jsou okolo Ivančic. V květnu se tam také pořádají každoročně chřestové slavnosti. Na nich můžete ochutnat mnoho specialit z této delikatesní zeleniny a čerstvý chřest si můžete koupit domů. Chřest je sezónní záležitost. Čerstvý ho koupíte od konce dubna do června. Špargl je zdravá zelenina, obsahuje velké množství vody, bílkovin a vlákniny, vitaminy B a C, draslík, fosfor, vápník, zinek, hořčík a železo. Vzhledem k energetické hodnotě 94 kJ ve 100 g se hodí do redukčních diet.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak uvařit pórkovou polévku | recept
Pórková polévka | recept. Polévky jsou důležitým doplňkem jídelníčku. Základem mnoha polévek jsou vývary. Polévky dělíme na čiré, zadělávané a krémové…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.