Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit grilovaný ananas v kokosovém likéru a rumu | recept

30. Červen 2013

Grilovaný ananas recept. Teplý předkrm v podobě grilovaného ananasu marinovaného v kokosovém likéru a rumu - to je báseň pro chuťové buňky. Jak na to? Ananas připravený ke grilování se nakrájí na plátky, posype cukrem a potře rozpuštěným máslem. V misce se smíchá smetana s cukrem, rum, kokosový likér a směs vyšlehá spolu s vanilkou do krému. Nebyl by to grilovaný ananas, kdybychom jej nepodrobili grilovacímu procesu. Plátky ananasu se grilujeme po dobu dvou až tří minut, poté se servíruje s vychlazeným krémem a přelitým ananasovou šťávou. Grilovaný ananas nakonec nakonec ozdobíme lístkem máty. Recept na grilovaný ananas je tímto krokem ve svém závěru, chuť grilovaného ananasu si teď můžete plně vychutnat. Dobrou chuť!

Co je potřeba

Ingredience pro přípravu 4 porcí grilovaného ananasu:

  • 900 g ananasu (1ks)
  • 250 ml sladké smetany 33%
  • 50 g másla
  • 40 g cukru krupice (2 lžíce)
  • 10 ml kokosového likéru (2 lžičky)
  • 10 ml rumu (2 lžičky)
  • 1 vanilkový lusk
Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.