Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit jáhlový pilaf po orientálsku | recept

Jak připravit jáhlový pilaf po orientálsku | recept

Jáhlový pilaf po orientálsku | recept. Pilaf se tradičně vaří z rýže, proč ho ale nezkusit z prosa? Proso je velmi stará kulturní obilovina, jejíž loupaná zrna nesou označení jáhly. Jáhly oproti ostatním obilovinám obsahují více tuku, a proto snadněji žluknou. Před přípravou se spařují vroucí vodou, aby se odstranila hořkost. Jáhly se ve východní medicíně doporučují při nemocech slinivky, žaludku a sleziny. Jsou velmi vhodné pro diabetiky. Jáhlový pilaf vás překvapí výbornou chutí, neobávejte se nezvyklé kombinace ingrediencí.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak na řezy Opilý František | recept
Jak na řezy Opilý František | recept
Řezy Opilý František | recept. Nadýchané kakaové těsto, vrstva vlašských ořechů s rumem a čokoládová poleva. To je tradiční cukroví vhodné nejen k ván…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.