Jak připravit kohouta na víně?
Dušený kohout v bohaté máslové omáčce z červeného vína – ano, mluvíme o klasickém „coq au vin“! Tento tradiční francouzský guláš je překvapivě jednoduchý, a přitom neskutečně chutný.
Coq au vin je pokrm z kousků kohoutího masa dušených v omáčce z červeného vína, rajčat, hub a křupavé pancetty. Ačkoli dnes lidé často používají kuře, my zůstáváme věrní originálu – kohoutovi. Pokud seženete kohouta, doporučujeme ho rozporcovat a použít především tmavé maso (stehna a paličky), které zůstává při delším vaření krásně šťavnaté.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Svatomartinská husa: Tradice s historickými kořeny
Svatý Martin, římský voják, který se později stal biskupem v Tours, je uctíván po celé Evropě. Podle legendy se skryl před pronásledovateli v husím ch…
Jak uvařit kuřecí maso na cibuli – recept
U nás i v zahraničí je kuřecí maso velmi populární. Pokud nevíte, co s ním právě teď udělat, můžete jej připravit jednoduše na cibulce. Jde…
Jak uvařit kuřecí stehna na brokolici s omáčkou a těstovinami – recept
Máte rádi kuřecí maso? Pak máte jistě rádi kuřecí stehna, která jsou ve srovnání s kuřecími prsy mnohem šťavnatější. Připravit kuřecí maso není n…
Jak upéct kuře na divoko s nádivkou | recept
Kuře na divoko s nádivkou | recept. Kuřecí maso je v kuchyni nejvíce variabilní ze všech mas. Chuťově je nepříliš výrazné, a proto se výborně…
Jak na tortillu s kuřecím masem | tortilla recept, bonus recept na domácí dip
V jarních měsících se probouzí nejen příroda, ale také chuť na nové osvěžující recepty. Při vymýšlení receptů se fantazii meze nekladou. Kuřecí nebo k…