Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit kohouta na víně?

Dušený kohout v bohaté máslové omáčce z červeného vína – ano, mluvíme o klasickém „coq au vin“! Tento tradiční francouzský guláš je překvapivě jednoduchý, a přitom neskutečně chutný.

Coq au vin je pokrm z kousků kohoutího masa dušených v omáčce z červeného vína, rajčat, hub a křupavé pancetty. Ačkoli dnes lidé často používají kuře, my zůstáváme věrní originálu – kohoutovi. Pokud seženete kohouta, doporučujeme ho rozporcovat a použít především tmavé maso (stehna a paličky), které zůstává při delším vaření krásně šťavnaté.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.