Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit nejlepší svatomartinskou husu a s čím ji podávat

Svatomartinská husa

Svatomartinská husa je tradiční specialita, která se podává 11. listopadu na svátek svatého Martina. Podle legendy husy rušily Martina při modlitbách, a tak skončily na pekáči. Ať už je příběh jakýkoli, jedno je jisté – husa pečená do zlatova s voňavým zelím a knedlíky patří k vrcholům podzimní kuchyně. Jak ji ale připravit tak, aby byla opravdu dokonalá – křupavá na povrchu a šťavnatá uvnitř?

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak připravit kohouta na víně?
Dušený kohout v bohaté máslové omáčce z červeného vína – ano, mluvíme o klasickém „coq au vin“! Tento tradiční francouzský guláš je překvapivě jednodu…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.