Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit pikantní džuveč

Jak připravit pikantní džuveč

Jak připravit pikantní džuveč | recept na srbské rizoto. Džuveč je jídlo ze směsi rýže, zeleniny a také masa. Podle doložených historických pramenů má toto jídlo původ v Turecku, odkud se rozšířilo do celého světa. Džuveč se v každé oblasti liší, neexistuje jednotný recept. Podle následujícího článku můžete vyzkoušet vegetariánský srbský džuveč. K jeho přípravě budete potřebovat ajvar, ten si můžete sami uvařit doma (podle receptu na našich stránkách) nebo koupit hotový v obchodě. Ajvar lze nahradit ljutenicou, ta obsahuje i rajčata, proto upravte množství nasekaných rajčat. 

Diskuze k článku

Přidat komentář

Jaroslava (neověřeno) | Ne, 09/27/2020 - 19:30

Tak musím říct, že tenhle recept se opravdu povedl. Chutná to opravdu výborně a dokonce neznalý receptu vůbec netušil, že v tom není maso. Je to fakt moc dobré.

Další zajímavé články

Jak udělat český džuveč | recept
Jak udělat český džuveč | recept
Džuveč | recept - receptů na toto původně turecké jídlo je mnoho, a právě proto se mohou od sebe hodně odlišovat. Klasikou je maso, rýže a zelenina, a…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.