Co je potřeba
čtyři hrsti květů sedmikrásek, litr vody, kilogram cukru, jeden citron a pomeranč
Květy sedmikrásek opláchneme, procukrujeme, pokapeme citronovou šťávou a necháme dvanáct hodin stát.
Přidáme vodu a necháme den vyluhovat.
Pak sedmikráskové květy s vodou svaříme a po vychladnutí scedíme.
Do vychladlé tekutiny ze sedmikásek přidáme cukr a plátky pomeranče.
Necháme vychladnout a znovu pomalu zahřejeme až k bodu varu a opět necháme zchladnout.
Tento proces opakujeme tak dlouho, dokud tekutina nezačne medovatět.
Sedmikráskový med je hotový.
Sedmikráskový med můžeme použít při kašli jako sladidlo do čaje, při zánětech horních cest dýchacích, a k tomu i krásně voní.
Zatím žádné komentáře.