Co je potřeba

4 vrchovaté hrsti čerstvých květů, 1 l vody, 1 kg krystalového cukru, 1 citron, 1 pomeranč

1

Rozvité květní úbory pampelišek prosypeme částí cukru a pokropíme vymačkanou citronovou šťávou.

2

Dáme na 12 hodin proležet, pak zalijeme studenou vodou a v širším nerezovém nebo skleněném hrnci zvolna přivedeme k varu. Necháme vychladnout a přecedíme.

3

Do výluhu přidáme zbylý cukr, na plátky nakrájený citron a pomeranč (předem řádně očištěné v horké vodě). Opět necháme krátce svařit a vychladit.

4

Ohřev a vychladnutí opakujeme ještě dvakrát, dokud se neodpaří tolik vody, aby měl sirup konzistenci medu.

Tipy

Pampeliškový med se používá jako ten skutečný například na pečivo nebo do čaje, na vdolky apod.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.125
Average: 4.1 (8 votes)