Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit španělskou Tortillu de patata – bramborovou omeletu se špenátem | recept

Jak připravit španělskou Tortillu de patata – bramborovou omeletu se špenátem | recept

Jak připravit španělskou Tortillu de patata – bramborovou omeletu se špenátem | receptTortilla de patata, tedy bramborová omeleta, je tradiční jídlo pocházející ze Španělska a je rozšířené i v latinské Americe. Mezi základní ingredience patří brambory, vejce, cibule a olivový olej. Existuje pochopitelně spousta dalších variant lišících se dle regionů a tamních zvyklostí. Nejčastěji se tortilla de patata připravuje se zeleným hráškem, paprikou, šunkou, klobásou či houbami. Ve Španělsku se omeleta tradičně podává s chlebem a zelenými pálivými papričkami. My si dneska připravíme tortillu se špenátem, která by měla být šťavnatá a vláčná. Je to rychlé a vydatné jídlo, chutné i za studena.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak připravit cuketové tacos | recept
Jak připravit cuketové tacos | recept
Cuketové tacos | recept. Tacos jsou malé mexické tortilly plněné mletým masem či jinými náplněmi. Tacos si můžete připravit ve zdravější variantě z…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.