Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit tradiční baba ghanoush | recept na pomazánku (předkrm) z lilku

Jak připravit tradiční baba ghanoush | recept na pomazánku (předkrm) z lilku

Název tohoto orientálního pokrmu se dá přeložit jako rozmazlovaný nebo hýčkaný táta. Tento pokrm podle pověsti vznikl tak, že jej svému starému otci, který již neměl zuby, připravovala dcera. Jídlo z pečených lilků mu musela rozmačkávat, aby jej mohl sníst. Setkat se můžete i s názvem lilkový kaviár. Originální recept má každá rodina svůj, ingredience jsou stejné, ale jejich poměr je pokaždé jiný. Proto si i vy recept upravte podle své chuti tak, aby vám vyhovoval.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak připravit chřest (špargl) | rady
Jak připravit chřest (špargl) | rady
Jak připravit chřest (špargl) | rady. Chřest je vytrvalá rostlina, která se pěstuje na jednom stanovišti, v tzv. hrůbcích, až 15 let. Sklízí se až tře…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.