Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit ztracené vejce | recept

Jak připravit ztracené vejce | recept. Připravit ztracená, zastřená nebo také pošírovaná vejce (stále je to jedno a to samé) není tak obtížné, jak by se mohlo na první pohled zdát. Nejprve je potřeba přidat do vroucí vody ocet, aby vejce zůstalo pohromadě a nerozpadlo se. Do vroucí vody s octem přidáme rozklepnuté vejce. Chvíli počkáme a dvouzubou vidličkou vajíčko přetočíme, aby se bílek rovnoměrně zatáhnul okolo žloutku. Vejce necháme v octové vodě pošírovat po dobu 3 minut. Zastřené vejce by mělo mít uvnitř tekutý žloutek, mělo by uvnitř zůstat tekuté nahniličko. Více vás naučí Roman Paulus ve videu YT kanálu Kuchyně Lidlu.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak zdravě solit
Jak zdravě solit
Sůl kamenná nebo mořská? S jódem nebo bez? Kolik a jak? Sůl, neboli chlorid sodný (NaCl), je pevnou součástí naší stravy a vyvstává u ní spousta otáze…
Jak bezpečně smažit a péct
Jak bezpečně smažit a péct
Vybrat si v nabídce olejů ten vhodný pro smažení a pečení není úplně jednoduché. Důležitým faktorem je stabilita oleje při vysokých teplotách a jeho k…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.