Přejít k hlavnímu obsahu

Jak si poradit s filo těstem

Jak si poradit s filo těstem | recept jak zpracovat filo těsto

Jak si poradit s filo těstem | recept jak zpracovat filo těsto. Filo těsto má jednoduché složení, skládá se jen z mouky, vody, oleje, špetky soli a octa. Je tradiční specialitou v turecké a řecké kuchyni. Těsto je vyválené velmi tence, jednotlivé pláty jsou téměř průhledné. Vrství se na sebe a plní sladkými i slanými nádivkami. Nejznámější je baklava, filo těsto prokládané ořechy, mandlemi a medem.

Těsto se dá koupit hotové, s tím také pracuji (viz foto). Těm, kteří by si chtěli zkusit těsto vyrobit levněji doma, jsou určeny následující rady.  

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak udělat baklavu | recept na dezert
Jak udělat baklavu | recept na dezert
Jak udělat baklavu | recept na dezert. Recept na baklavu. Jedna z egyptských pochoutek - vrstvy máslem nasáklého lístkového pečiva, které jsou prolože…
Jak upéct Šumavský povidloň | recept
Jak upéct Šumavský povidloň | recept
Zákusky z odpalovaného těsta chutnají dětem i dospělým. A nemusejí to být jen věnečky, větrníky či banánky. Na dovolené na Šumavě jsem se setkala se z…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.