Přejít k hlavnímu obsahu

Jak si vyrobit domácí likéry | tipy a triky

domácí likéry

Předchůdci dnešních likérů byla ochucená vína, která vyráběli již Římané a Řekové. Koncem 13. století se do Evropy dostala technika destilace a první likéry se začaly vyrábět ve 14. století. Kvůli vysoké ceně cukru byly dostupné jen bohatším vrstvám jako luxusní nápoj. S nástupem kolonialismu cukr zlevnil a likéry se staly dostupnější všem.

Dnešní likéry musí podle směrnic EU obsahovat minimálně 15 % alkoholu a 100 g cukru na 1 litr. Při domácí výrobě samozřejmě předpis nemusíte dodržovat. Udělejte si domácí ovocný nebo bylinný likér podle vlastních pravidel a chutí. Článek vám poradí, jak na to. Výroba likérů je na rozdíl od výroby vína snadná.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak připravit karamelový likér | recept na domácí likér z rumu
Jak připravit karamelový likér
Jak připravit karamelový likér | recept na domácí likér z rumu. Stopečka sladkého likéru ke kafíčku, to je značka ideál. A zvláště tohoto likéru, s…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.