Přejít k hlavnímu obsahu

Jak správně otevírat sekt | tipy

Jak správně otevírat sekt | tipy

Jak správně otevírat sekt | tipy. Sekt a dokonce i šampaňské patří ke každé výjimečné události. Nejde tu o množství, ale o obřad, který je s otvíráním sektu spojen. Předem zavrhněte kozácký způsob, kdy se hrdlo uráží šavlí. Obřad otevírání sektu je spojen i s údržbou nápoje, takže nejde jen o to koupit v obchoďáku lahev sektu, přinést ji domů a otevřít. To by z vás francouzští gurmeti neměli radost. Při otevírání sektu musíme myslet v první řadě na bezpečnost, vystřelený špunt může zejména poranit oko, dokonce jsou případy, kdy o něj nějaký nedočkavec i náhodný divák přišel. Ani rozbitý lustr hostitele nebo majitele hotelu moc nepotěší.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak poznat dobré víno | tipy
Jak poznat dobré víno | tipy
Jak poznat dobré víno | tipy. Vinařství má v Čechách a na Moravě dlouholetou tradici. Nabídka obchodů je stále bohatší i díky dovozu vín ze zahraničí.…
Jak poznat kvalitní burčák | tipy
Jak poznat kvalitní burčák | tipy
Jak poznat kvalitní burčák | tipy. S vinobraním se na pultech obchodů, nebo při různých poutích a slavnostech, objevuje burčák. Jde o částečně zkvašen…
Jak poznat druhy jedlých dýní
Jak poznat druhy jedlých dýní
Dýně se stále častěji stávají součástí naší kuchyně. I vy jste jistě zaznamenali celou řadu dýňových receptů včetně dýňových krémových polévek, dýňový…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.