Jak správně sušit houby – vhodné druhy k sušení | rady a tipy
Jak správně sušit houby – vhodné druhy k sušení | rady a tipy. Letos nám příroda nadělila opravdu velkou úrodu hub. Pokud si již nevíte s jejich zpracováním rady, můžete si je nasušit do zásoby a mít je tak vždy po ruce v přirozeném nedochuceném stavu. V následujícím článku vám poradíme, které druhy hub jsou k sušení nejvhodnější a které raději zpracovat jinak.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit jablečnou marmeládu se šípky
Jablka a šípky – dvě tradiční české plodiny, které dozrávají ve stejnou dobu a dokonale se doplňují. Zatímco jablka dodají marmeládě sladkost a jemnos…
Jak uvařit dýňovou marmeládu s pomerančem, podzimní radost do skleničky?
Dýně není jen na polévku nebo pečení – skvěle se hodí i na sladké zavařování. Pokud hledáte originální domácí marmeládu, která překvapí chutí i barvou…
Jak na podzimní trnkový džem – chuť babiččiny zahrady
Trnky jsou malé tmavé peckoviny, které dozrávají právě na podzim a skvěle se hodí do sladkých i slaných pokrmů. Obsahují vitaminy, antioxidanty a jsou…
Jak na reishi: Kde houbu najít v české přírodě, jak ji zpracovat a užívat
V přírodě kolem nás rostou poklady, které dříve sbírali mniši, bylinkáři a léčitelé – jedním z nich je i houba reishi, latinsky Ganoderma lucidum, čes…
Jak uvařit švestkovou přesnídávku a další švestkové dobroty pro děti
Švestková sezóna je ideální příležitostí, jak dětem dopřát zdravé, chutné a přirozeně sladké dobroty. Švestky jsou plné vlákniny, vitamínu C a antioxi…





