Přejít k hlavnímu obsahu

Jak správně vyškvařit husí sádlo – tradiční poklad české kuchyně

Husí sádlo patří k nejcennějším tukům v české kuchyni. Má jemnou chuť, krásně voní a vydrží dlouho čerstvé. Používá se na mazání chleba, pečení brambor, ale i k dochucení jídel. Vyškvařit si ho doma přitom zvládne každý – stačí jen trochu trpělivosti a dodržet několik zásad.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak připravit kohouta na víně?
Dušený kohout v bohaté máslové omáčce z červeného vína – ano, mluvíme o klasickém „coq au vin“! Tento tradiční francouzský guláš je překvapivě jednodu…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.