Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat bramborové vdolečky | recept

Bramborové vdolečky jsou jednou z mnoha variant, jak využít v kuchyni bramborové těsto. A to buď naslano nebo nasladko. Známá klasika, která si v gastronomii drží pevnou pozici v žebříčku popularity. Bramborové vdolečky jsou vynikající i samotné bez přísad, skvěle chutnají například k polévce. Když je však připravíme jako bavorské vdolečky, natřené sladkou marmeládou s tvarohem a kopečkem šlehačky, jsou neodolatelné. Bonusem jsou zde brambory, které nahrazují z části mouku. Připravte si podle tohoto jednoduchého návodu chutné, křehké a nadýchané vdolečky.

Diskuze k článku

Přidat komentář

poetkavlasta (neověřeno) | Ne, 11/08/2015 - 15:42

Dnes jsem si udělala podle Vašeho receptu na oběd bramborové vdolečky, potřené povidly a lžičkou šlehačky. Měla jsem jich z dávky 30 ks, takže jsem podarovala dvě sousedky v našem pečovatelském domě. Byly křehoučké, nadýchané a moc dobré. A vlastně bez cukru,polovina mouky tvořily málo kalorické brambory, takže prima jídlo zdravé výživy!

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.