Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat cheesecake | recept

Jak udělat cheesecake | recept

Jak udělat cheesecake | recept. Cheesecake - sýrový dort. Tento název milovníky sladkostí obvykle odradí, protože se domnívají, že bude slaný. Jenže je to jinak! Dort je sladký, i když má neobvyklou chuť.

Co je potřeba

250 g máslových sušenek
125 g másla
600 g krémového sýra (Mascarpone, tučný měkký tvaroh, ricotta)
250 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžička citrónové šťávy
3 vejce + 1 žloutek
2x 250 g zakysané smetany (jedna na potření hotového moučníku)

1

Sušenky rozdrtíme, přidáme změklé máslo a vytvoříme hmotu.

2

Hmotu dáme na dno kulaté otevírací dortové formy, které jsme vyložili pečícím papírem. Celou formu je třeba vytřít máslem.

3

Podklad dáme do ledničky, troubu rozehřejeme na 200°C a připravíme krém.

4

Smetanový sýr ušleháme dohladka, přidáme cukr, zašleháme a stejně zapracujeme i zakysanou smetanu (250 g) a citrónovou šťávu. Vajíčka a žloutek vmícháme na závěr, a krém nalijeme na sušenkový podklad

5

Necháme 5 minut v pokojové teplotě a vložíme do trouby. Po deseti minutách snížíme teplotu na 110°C a pečeme dalších 20 minut. Troubu po celou dobu neotvíráme!

6

Vypneme troubu, pootevřeme dvířka a necháme dort asi dvě hodiny pozvolna vychládat.

7

Vychladlý dort zakryjeme alobalem a uložíme do ledničky do druhého dne. Před podáváním potřeme povrch zakysanou smetanou prošlehanou se lžící moučkového cukru a lžičkou citrónové šťávy.

Tipy

Místo máslových sušenek můžete použít BeBe sušenky, nebo karamelové sušenky.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak připravit Créme brulée
Jak připravit Créme brulée | recept
Créme brulée | recept. Lahodné Créme brulée je legendou mezi francouzskými dezerty. Jeho příprava dá sice trochu práce, ale výsledný chuťový prožitek…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.