Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat dýňové máslo | recepty

Dýňové máslo | recepty. Tykev, neboli dýně, získává několik posledních let na oblibě. Tykví existuje mnoho rozmanitých druhů, patří mezi ně patizony, cukety, kabačky, tykev máslová, špagetová, muškátová aj. Původem z Japonska je jedna z nejvyhledávanějších tykví – hokkaido. Plody této dýně jsou menší, živě oranžové barvy se světleji oranžovou dužninou. Hokkaido se před kuchyňskou úpravou nemusí loupat, slupka tepelnou úpravou změkne. Na chladném a suchém místě vydrží dýně uskladněná až do jara. V kuchyni má bohaté využití při přípravě různých slaných i sladkých jídel. Zkuste třeba dýňové máslo podle následujících receptů.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak uvařit dýňové chilli | recept
Dýňové chilli | recept. Dýňové chilli je na naše poměry neobvyklé jídlo. Skládá se pouze ze zeleniny a je tudíž vhodné i pro vegetariány. Doporučuji h…
Jak upéct bábovku z dýně | recept
Bábovka z dýně | recept. Hokkaido dýně propůjčí pečeným moučníkům svoji krásnou žlutou barvu, což je výhodou zejména v zimním období, kdy vejce nemají…
Jak uvařit dýňové zelí | recept
Dýňové zelí | recept. Dušené zelí jako příloha neodmyslitelně patří k české kuchyni. Co když ale někdo nemůže, vzhledem k jeho nadýmavým účinkům, zelí…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.