Co je potřeba

  • 300 ml mléka
  • 300 g dýňového pyré
  • špetka soli
  • 2 celá vejce
  • 1 rovná polévková lžíce krupicového cukru
  • trochu rumu
  • hladká mouka dle potřeby (asi 6 navršených polévkových lžic)
  • tuk na pánev
1

Na palačinky se hodí všechny druhy dýně, avšak nejlepší je hokkaido s krásně zbarvenou dužninou. Dýni neloupeme, jen odstraníme měkkou vnitřní část se semeny a uvaříme ji ve vodě. Místo vaření ve vodě ji lze upéct v troubě, zabalenou v alobalu. Měkkou dýni naporcujeme na menší části a ve vlažném mléce rozmixujeme.

2

Do dýňového mléka přidáme sůl, cukr a vyklepneme dvě celá vejce. Ušleháme metlou.

3

Poté přidáme mouku, trochu rumu a umícháme hladké těsto. Rum přidáváme proto, aby měly palačinky lepší chuť, místo něj se mohou ochutit strouhanou citronovou kůrou nebo vanilkou.

4

Palačinky smažíme na pánvi na malém množství tuku (oleje). Obracíme je opatrně, těsto se rádo trhá. Přidáním většího množství mouky se těsto zpevní, ale palačinky nebudou tak nadýchané.

5

Hotové palačinky pomažeme džemem, nutelou nebo ochuceným tvarohem a pocukrujeme. Můžeme dozdobit šlehačkou a čokoládou.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (4 votes)