Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat plněné ředkvičky a ředkvičkovou polévku

Jak udělat plněné ředkvičky a ředkvičkovou polévku

Vaříme dietně. Recept na dušené plněné ředkvičky by mohl zajímat diabetiky, žlučníkáře, celiaky, lidi s jaterní, šetřící či redukční dietou. Plněné ředkvičky jsou také dobrým tipem pro ty, kdo se chtějí stravovat zdravě, lehce a chutně, ale neutratit za potraviny „majlant“. Společně s dušenými ředkvičkami uvaříme z „meziproduktů“ chutnou a zdravou polévku.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Dobrý den, paní Vlasto, děkujeme za tip na dobrou a zdravou večeři. Já si k tomu dokážu představit i celozrnný rohlík, dalamánek nebo plátek černého chleba. V redakci to vyzkoušíme, a naši čtenáři určitě také. Zachovejte nám přízeň. (jez)

to je recept jako kdyz pejsek s kocickou varili dort )))))

poetkavlasta (neověřeno) | So, 06/06/2015 - 11:48

Já si sráda připravuji ředkvičkový salát, je to lehká večeře v létě a s bílým pečivem i chutná:
Svazek ředkviček otrhám od listů, operu a odkrojím konečky. Potom nastrouhám na hrubém struhadle do misky. Dále přidám2 vař. vejce na tvrdo nahrubo postrouhaná, a pokud mám, přidám pár plátků šunky na nudličky (nemusí však být). Dále přidám malou lžičku plnotuč. hořtice, 2 lžíce majolky a 2 lžíce selského bílého jogurtu, jemně pokrájím maličkou cibuli, vmíchám zel. nať petrželky a cibulek, osolím, opepřím a pěkně rozmíchám. Zavřu do sklenice s víčkem a nechám chvíli v lednici vychladit.
Potom si již pochutnávám s bílým rozpečeným pečivem, nebo toustíky.
Dobrou chuť při dobré svačince nebo večeři, Vám všem přeje Vlasta

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.