Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat plněné ředkvičky a ředkvičkovou polévku

Jak udělat plněné ředkvičky a ředkvičkovou polévku

Vaříme dietně. Recept na dušené plněné ředkvičky by mohl zajímat diabetiky, žlučníkáře, celiaky, lidi s jaterní, šetřící či redukční dietou. Plněné ředkvičky jsou také dobrým tipem pro ty, kdo se chtějí stravovat zdravě, lehce a chutně, ale neutratit za potraviny „majlant“. Společně s dušenými ředkvičkami uvaříme z „meziproduktů“ chutnou a zdravou polévku.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Dobrý den, paní Vlasto, děkujeme za tip na dobrou a zdravou večeři. Já si k tomu dokážu představit i celozrnný rohlík, dalamánek nebo plátek černého chleba. V redakci to vyzkoušíme, a naši čtenáři určitě také. Zachovejte nám přízeň. (jez)

to je recept jako kdyz pejsek s kocickou varili dort )))))

poetkavlasta (neověřeno) | So, 06/06/2015 - 11:48

Já si sráda připravuji ředkvičkový salát, je to lehká večeře v létě a s bílým pečivem i chutná:
Svazek ředkviček otrhám od listů, operu a odkrojím konečky. Potom nastrouhám na hrubém struhadle do misky. Dále přidám2 vař. vejce na tvrdo nahrubo postrouhaná, a pokud mám, přidám pár plátků šunky na nudličky (nemusí však být). Dále přidám malou lžičku plnotuč. hořtice, 2 lžíce majolky a 2 lžíce selského bílého jogurtu, jemně pokrájím maličkou cibuli, vmíchám zel. nať petrželky a cibulek, osolím, opepřím a pěkně rozmíchám. Zavřu do sklenice s víčkem a nechám chvíli v lednici vychladit.
Potom si již pochutnávám s bílým rozpečeným pečivem, nebo toustíky.
Dobrou chuť při dobré svačince nebo večeři, Vám všem přeje Vlasta

Další zajímavé články

Jak uvařit uhlířinu (havířinu) | recept
Jak uvařit uhlířinu (havířinu) | recept
Havířina | recept. Havířina nebo také uhlířina je staročeský pokrm, který si prý připravovali uhlíři pálící v brdských lesích dřevěné uhlí. Je to pokr…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.