Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat rybízový džem snadno, rychle a bez chemie

Jak udělat rybízový džem snadno, rychle a bez chemie

Džem z červeného rybízu je jedním z nejoblíbenějších. Je výborný s pečivem ke snídani a také se bez něj neobejde linecké vánoční cukroví. Rybízové bobule obsahují spoustu želírovacích látek – pektinu. Při výrobě džemu proto není potřeba používat kupované želírovací přípravky.

V bobulích však najdete také zrníčka, která jsou jediným problémem při výrobě domácího rybízového džemu. Jsou při konzumaci nepříjemná a bývají častou příčinou, proč děti džem nechtějí. Náš recept vám poradí, jak si připravit domácí rybízový džem nejen bez chemie, ale i bez zrníček.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Edik (neověřeno) | Ne, 07/03/2022 - 20:25

Přečetl jsemsi pár názorů a zírám na ty babské rady, hlavně na tu paní s tím rumem. Asi je dost bohatá. Dále nevaří se tak dlouho jinak vitamín C je v čudu. A mikrovlnka? Dělám džem 50 let nikdy se mi nakazil a to může stát půl skleničky skleničky samozřejmě zavřené v lednici i půl roku. Divím se těm všelijakým názorům. Vypláchnu v horké vodě, taktéž víčka naleju horký džem, zavickuju a otočím na 1 hod dnem vzhůru a hotovo. Žádná věda. Rum radši vypiju.

Další zajímavé články

Jak udělat rybízový džem | recept
Jak udělat rybízový džem | recept
Recept na domácí džem z rybízu. Rybízový džem je zřejmě nejčastěji připravovanou domácí zavařeninou. Úroda rybízu bývá vždy dobrá, a nám to prostě ned…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.