Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat salát z pekingského zelí | recept

Salát z pekingského zelí | recept. Pekingské a čínské zelí přichází na náš trh v zimních měsících. Často se tyto druhy zaměňují. Pekingské zelí má pevnější hlávku a křehčí, lehce zkadeřené listy se silným žebrováním. Čínské zelí má hladší listy, rozvolněnou hlávku a barva listů je tmavší. Tato zelenina má vysoký obsah vitaminu C, provitaminu A a kyseliny listové. Z minerálních látek je významný obsah vápníku, fosforu, železa a hořčíku. Zelí má poměrně nevýraznou chuť, ale je šťavnaté a křehké. Výborně se doplňuje s ostatními druhy zeleniny i ovoce. Pro zachování vitaminů ho připravujeme nejlépe za syrova v podobě salátu.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.