Co je potřeba

  • 1 svazek ředkviček
  • ¼ l hrnek jemně krouhaného bílého zelí (i čínské nebo pekingské)
  • 100 g majolky
  • 3 polévkové lžíce bílého jogurtu
  • citronová šťáva nebo vinný bílý ocet
  • sůl
  • 3 jarní cibulky
1

Zelí očistíme a nakrájíme ručně nebo pomocí kuchyňského robotu na nudličky. Ředkvičky nakrájíme na tenké plátky. Z jarní cibulky odstraníme vrchní poškozené vrstvy, zkrátíme nať a nakrájíme na kolečka. Zeleninu v misce osolíme, popř. opepříme a dobře promícháme.

2

Majonézu rozředíme jogurtem a okyselíme. Pokud je směs příliš kyselá, srazíme kyselost kávovou lžičkou cukru. Poté vlijeme na zeleninu a společně promícháme.

3

Hotový salát necháme v chladničce do druhého dne proležet. Bude mít lepší chuť, chutě se propojí a salát je vyvážený a křupavý. Podáváme s pečivem. Přeji dobré chutnání!

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.5
Average: 4.5 (2 votes)