Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat ředkvičkový salát se zelím | recept

Ředkvičkový salát se zelím | recept. Sezona čerstvé tuzemské zeleniny v obchodech začíná rychlenými ředkvičkami. Ředkvička se pěstuje pro křehké a chutné bulvičky různého tvaru a v současné době i rozmanitých barev. K jídlu se hodí i mladé šťavnaté lístky. Ředkvičku jíme ponejvíce syrovou a to buď k chlebu s máslem, v salátech, pomazánkách nebo se jimi zdobí pokrmy. Někde se ředkvičky nakládají jako okurky. Ředkvička podušená na másle a usmažená s vajíčky chutná jako smaženice z hub. Nejhodnotnější, co se týká obsahu vitaminů, je ředkvička syrová. Zkuste si udělat salát z ředkviček.

 

Co je potřeba

  • 1 svazek ředkviček
  • ¼ l hrnek jemně krouhaného bílého zelí (i čínské nebo pekingské)
  • 100 g majolky
  • 3 polévkové lžíce bílého jogurtu
  • citronová šťáva nebo vinný bílý ocet
  • sůl
  • 3 jarní cibulky
1

Zelí očistíme a nakrájíme ručně nebo pomocí kuchyňského robotu na nudličky. Ředkvičky nakrájíme na tenké plátky. Z jarní cibulky odstraníme vrchní poškozené vrstvy, zkrátíme nať a nakrájíme na kolečka. Zeleninu v misce osolíme, popř. opepříme a dobře promícháme.

2

Majonézu rozředíme jogurtem a okyselíme. Pokud je směs příliš kyselá, srazíme kyselost kávovou lžičkou cukru. Poté vlijeme na zeleninu a společně promícháme.

3

Hotový salát necháme v chladničce do druhého dne proležet. Bude mít lepší chuť, chutě se propojí a salát je vyvážený a křupavý. Podáváme s pečivem. Přeji dobré chutnání!

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.