Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat tatarák z brambor | recept

Jak udělat tatarák z brambor | recept. Tatarák z brambor? Rychlá večeře, vhodná i pro vegetariány. Tatarák z brambor se sice nevyrovná klasickému masovému tataráku, přesto na topinkách nebo opečeném chlebu chutná výtečně. Vyzkoušejte tento recept na tatarák z brambor původem z knihy Máme rádi brambory od Ministerstva zemědělství. Na závěr pak k tataráku z brambor tip od kuchaře Jirky Babicy.

Co je potřeba

Na 4 porce:

4 velké uvařené brambory

4 polévkové lžíce oleje

stejné množství ostrého kečupu

1 polévkovou lžíci sójové omáčky

1 velkou cibuli

český česnek

pepř, sladkou papriku a sůl na dochucení

8 krajíců opečeného chleba

1

Na tatarák z brambor si nejprve přichystáme brambory. Jakmile budou brambory uvařené (nejlépe uvařit ve slupce), nechte je vychladnout. Poté je na struhadle nastrouhejte najemno.

2

K nastrouhaným bramborům přidejte (nejlépe v míse) olej, sůl, kečup, koření a vypracujte tatarák z brambor.

3

Tatarák z brambor je hotový, podáváme jej na opečeném rozkrojeném chlebu. Dobrou chuť!

Jirka Babica dává do tataráku z brambor ještě česnek a 2 lžíce worcesteru a chilli koření. Vyzkoušejte i tento recept na tatarák z brambor.

Na bramborový tatarák se nejlépe hodí brambory na salát - varný typ A.

Autor: chorche
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články