Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat zapečenou cuketu | recept

Zapečená cuketa je jídlo připravené doslova raz dva. Minimum práce, minimum ušpiněného nádobí, krátký čas – a přitom efekt náramný. Jak udělat zapečenou cuketu? Zkuste to třeba podle našeho receptu.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Jiřina Gebčinská (neověřeno) | Ne, 08/10/2014 - 20:33

Mám recept na vynikající dušenou cuketu: cuketu oloupat, lžící vyndat střed se semínky (je lepší větší cuketa, která se musí oloupat), potom ji nastrouhat, posolit a nechat chvilku odležet. Tekutinu odebrat a cuketu dát dusit na cibulku se sladkou paprikou, asi po 20 minutách přilít kysanou smetanu, dochutit solí, pepřem a lžičkou cukru. Je to opravdu delikátní.. Jí se s čerstvým pečivem, nejlépe s chlebem

Jiřina Gebčinská (neověřeno) | Ne, 08/10/2014 - 20:33

Mám recept na vynikající dušenou cuketu: cuketu oloupat, lžící vyndat střed se semínky (je lepší větší cuketa, která se musí oloupat), potom ji nastrouhat, posolit a nechat chvilku odležet. Tekutinu odebrat a cuketu dát dusit na cibulku se sladkou paprikou, asi po 20 minutách přilít kysanou smetanu, dochutit solí, pepřem a lžičkou cukru. Je to opravdu delikátní.. Jí se s čerstvým pečivem, nejlépe s chlebem

Jiřina Gebčinská (neověřeno) | Ne, 08/10/2014 - 20:33

Mám recept na vynikající dušenou cuketu: cuketu oloupat, lžící vyndat střed se semínky (je lepší větší cuketa, která se musí oloupat), potom ji nastrouhat, posolit a nechat chvilku odležet. Tekutinu odebrat a cuketu dát dusit na cibulku se sladkou paprikou, asi po 20 minutách přilít kysanou smetanu, dochutit solí, pepřem a lžičkou cukru. Je to opravdu delikátní.. Jí se s čerstvým pečivem, nejlépe s chlebem

Jiřina Gebčinská (neověřeno) | Ne, 08/10/2014 - 20:34

Mám recept na vynikající dušenou cuketu: cuketu oloupat, lžící vyndat střed se semínky (je lepší větší cuketa, která se musí oloupat), potom ji nastrouhat, posolit a nechat chvilku odležet. Tekutinu odebrat a cuketu dát dusit na cibulku se sladkou paprikou, asi po 20 minutách přilít kysanou smetanu, dochutit solí, pepřem a lžičkou cukru. Je to opravdu delikátní.. Jí se s čerstvým pečivem, nejlépe s chlebem

poetkavlasta (neověřeno) | So, 07/30/2016 - 16:39

Já dělám zase z přerostlých cuket chutné zelí.
Oloupat, vybrat semena, nastrouhat na hrubém struhadle, přilít trochu vody, dát sůl,cukr,ocet a hodně kmínu. Dusit. Mezitím osmažit cibulku do zlatova, přidat k udušenému zelí a zaprášit trošku hrubou moukou. Lze přidat špetku bílého pepře.
Na chalupě jsem toto zelí vařila ve velkém hrnci a po vychlazení jsem ho mrazila. V zimě k pečenému masu ze zabijačky jsem již měla ušetřenou práci. Moc nám chutnalo. Je třeba výrazněji ochutit, cuketa je bez chut.i. (jako moravské sladkokyselé dušené zelí).
Také lze toto zelí udělat z patizonů i z dýně. Vždy je chutné, jemné.
Vlasta

Další zajímavé články

Obrázek není k dispozici
Jak udělat cuketové placičky | recept
Cuketové placičky recept. Cuketové placičky jsou výborným tipem na neformální, originální pohoštění kamarádů a přátel. Přípravu cuketových placiček zv…