Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct bouřka řezy | recept

Jak upéct bouřka řezy | recept

Tyto řezy pekla moje babička, jako děti jsme je milovaly. Pak jsem na tento báječný dezert zapomněla a v honbě za zdravou výživou možná i trochu zanevřela. Pravda, nejedná se o zrovna dietní recept, ale je po hříchu dobrý. Říká se mu bouřka řezy, protože těsto vytváří při pečení vlny, které tento dezert charakterizují, někdy ho můžete nalézt i pod názvem mraky, záleží na představivosti kuchaře. O lahodnosti dezertu svědčí i to, že jsem řezy musela péct dvakrát. Poprvé zmizely dříve, než jsem stihla pořídit reprezentativní foto.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Monika (neověřeno) | So, 03/07/2015 - 09:51

tak jsem se těšila na nový recept a oni jsou to ,,Mraky" :-(

poetkavlasta (neověřeno) | So, 03/07/2015 - 13:35

Bouřka řezy jsou pro mne zcela něco nového, co vůbec neznám, takže se pokusím vyzkoušet.
Výborné dám až ozkouším. Vlasta

Jitka Marková (neověřeno) | So, 03/07/2015 - 18:20

Tento moučník jsem pekla už za mlada,jmenoval se vlny a je výborný doporučuji zdraví Jitka M.

Mila Kavalkova (neověřeno) | So, 03/07/2015 - 20:38

Mraky peču již 40 let ,jsou lahodné,vynikající,jen malá připomínka nemá se tech 10 minut otvírat trouba aby těsto vyběhlo a udělaly se mraky,a dělám bez čokolády je zbytečná

Marie Koštálová (neověřeno) | So, 03/14/2015 - 00:55

Děkuji za recept. Mraky znám, pekla jsem je kdys před více lety a recept se mně při stěhování ztratil.Je vynikající a nikdy nevydržel do druhého dne. Hned ho zkusím znovu.

Růžena (neověřeno) | So, 02/13/2016 - 08:41

Taky je znám jako mraky.Je to x let známý moučník ale stále se k němu vracím.

Další zajímavé články

Jak upéct drážďanský koláč | recept
Jak upéct drážďanský koláč | recept
Jak upéct drážďanský koláč | recept. Recept na následující koláč sice nepatří k těm nejrychlejším, ale rozhodně není náročný na suroviny. Obsahuj…
Jak upéct minicheesecaky | recept
Jak upéct minicheesecaky | recept
Jak upéct minicheesecaky | recept. V létě je nejlepší jíst venku, na čerstvém vzduchu prostě chutná všechno lépe. Proto je i dobré volit takový d…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.