Jak upéct bramborovou buchtu | staročeský hluchec | recept
Tato slaná buchta z bramborového těsta je tradiční recept našich babiček a podle tohoto receptu se povede každému. Tato bramborová buchta má různé krajové názvy: na Plzeňsku bramborová buchta, na Rokycansku hluchec, jinde toč nebo báč. Podává se většinou k polévce, ale lze ji nabídnout i návštěvě jako netradiční pohoštění s hrnkem mléka nebo čaje.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak upéct jablečný štrúdl z bramborového těsta | recept
Recept na jablečný štrúdl z bramborového těsta. Snad každý zná klasiku – jablkový štrúdl z listového těsta. Ale proč nevyzkoušet něco nového a né tak…
Jak upéct chodské koláče podle originálního receptu | retro recept
Jak upéct chodské koláče podle originálního receptu | retro recept. Koláče jsou tradičním posvícenským, pouťovým i svatebním pečivem. V různých krajíc…
Jak udělat jednoduchý pudinkový krém na dorty | recept
Pudinkový krém na dorty | recept. V našem dnešním článku vám poradíme, jak si doma připravíte krém k plnění dortů, věnečků a různých řezů. Je to jedno…
Jak udělat domácí žloutkové věnečky | recept z odpalovaného těsta
Domácí žloutkové věnečky | recept. Věnečky s krémem patří dlouhodobě mezi nejoblíbenější cukrářské výrobky. Kvalitní věneček z poctivých surovin není…
Jak upéct kynutou bábovku s mákem | recept
Kynutá bábovka s mákem | recept. Mák v kuchyni je specialitou střední Evropy. Moučníky s mákem jsou vyhledávanou a oblíbenou lahůdkou. Mák nemus…
V rodinném receptu jsou syrové brambory a zdaleka ne tolik... ale jelikož už mám jen psanou verzi a nežije nikdo, kdo by ho "uměl", možná prubnu i tenhle, jestli se mi podaří víc než dle zápisu "do litru mléka dej od oka hrubou mouku..." atd. :-)