Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct bramborovou buchtu | staročeský hluchec | recept

Jak upéct bramborovou buchtu | staročeský hluchec | recept

Tato slaná buchta z bramborového těsta je tradiční recept našich babiček a podle tohoto receptu se povede každému. Tato bramborová buchta má různé krajové názvy: na Plzeňsku bramborová buchta, na Rokycansku hluchec, jinde toč nebo báč. Podává se většinou k polévce, ale lze ji nabídnout i návštěvě jako netradiční pohoštění s hrnkem mléka nebo čaje.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Sker (neověřeno) | Čt, 02/12/2015 - 22:34

V rodinném receptu jsou syrové brambory a zdaleka ne tolik... ale jelikož už mám jen psanou verzi a nežije nikdo, kdo by ho "uměl", možná prubnu i tenhle, jestli se mi podaří víc než dle zápisu "do litru mléka dej od oka hrubou mouku..." atd. :-)

Další zajímavé články

Jak připravit Boží milosti | recept
Jak připravit boží milosti | recept
Jak připravit boží milosti | recept. Boží milosti jsou staré obřadní pečivo, které se peklo o masopustu, svatbách, Velikonocích nebo Vánocích. Receptu…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.