Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct citronové pusinky s kukuřičnou moukou | recept na vánoční cukroví

Jak upéct citronové pusinky s kukuřičnou moukou | recept na vánoční cukroví

Jak upéct citronové pusinky s kukuřičnou moukou | recept na vánoční cukroví. Cukroví, které raději pečte rovnou z dvojité dávky. Má jemnou citronovou chuť s nádechem vanilky a chutná opravdu famózně.

Sušenky svou chutí připomínají italské cukrářské piškoty. Kurkuma jim propůjčí nádhernou žlutou barvu. Jsou vynikající k hrnku čaje a vlastně jsem na nich nenašla žádné minus. Pokud se budete přesně řídit receptem, nemůžete je pokazit. Doprovodné fotografie jsou z prvního pečení, je to opravdu snadné.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Věrka L. (neověřeno) | So, 12/18/2021 - 20:18

TTohle cukroví opravdu krasně vypadá. Jinak mě ale nenadchlo. Kurkuma mi přišla od začatku jako úlet a opravdu to tak je. Dala jsem třetinové množství oproti receptu a i tak je to moc. Úplně to přebíjí chuť vsech drahych surovin ( bio citron, vanilkový extrakt). Přesto se dá, myslim, pracovat. Příští rok vynechám kurkumu úplně a přidam trochu citronové šťávy k zvyraznění citronové chuti. Možná i nahradim čast oleje rozpuštěným máslem. Věřim, že pak bude cukroví sice bez žluté barvy, ale nebude vonět jako kuřecí na jari a bude i cíti citron a vanilka.

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.