Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct domácí bratislavské rohlíčky | recept

Naučte se péct vynikající bratislavské rohlíčky s makovou a ořechovou náplní. Čím začít? V troše vlažného mléka rozmíchejte cukr a droždí na kvásek. Smíchejte polohrubou i hladkou mouku, přidejte žloutky vajec, rozpuštěné máslo, práškový cukr, sůl a kvásek. Vypracujeme nelepivé těsto, přikryjeme a na teplém místě necháme těsto kynout asi 50 minut. Mezitím si připravte makovou a ořechovou náplň podle videoreceptu. A bratislavské „rožky“ jsou na světě.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Jarka (neověřeno) | St, 12/17/2014 - 12:40

Hotovo!!!

Jarka (neověřeno) | St, 12/17/2014 - 12:46

Výborné...

pisisvor (neověřeno) | Út, 01/20/2015 - 13:33

vyzkouším

Další zajímavé články

Jak udělat žemlovku | recept
Jak udělat žemlovku | recept
Žemlovka | recept. Žemlovka (zemlbába) je jídlo, které každý zná ze školní jídelny, kde mělo podobu rozbředlé neochucené hmoty. Alespoň v té naší jíde…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.