Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct jablečný štrúdl z taženého těsta | recept

Recept na jablečný štrúdl z taženého těsta. Když se řekne jablečný štrúdl, není pochyb, o jaký druh pečiva se jedná: tažené těsto tenoučké jako papír, bohatá náplň ze strouhaných jablek, skořice, hrozinek, ořechů, to vše zabaleno, upečeno, nakrájeno na kousky a zasypáno cukrem. Upéct pravý „česko-rakousko-uherský“ jablečný štrúdl není úplně jednoduché. Přinášíme mnohokrát vyzkoušený návod krok za krokem, jak upéct jablečný štrúdl z taženého těsta.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Ifka (neověřeno) | Čt, 06/02/2016 - 16:33

Znám jednodušší recept na "tažený" štrúdl : nemusí se vytahovat jen rozválet a jde to lehce do tenka.
300 g hl.mouky, 1 vejce, sůl, 65 g Hery, tolik vlažné vody, aby bylo těsto vláčné. Může se nechat pár minut "odpočinout" a pak rozdělit na 4 díly. každý vyválet do tenka a dále běžný postup plnění.
Už nebudete dělat jiný - za to ručím. Tento štrúdl dělám již 28 roků!

Další zajímavé články

Jak upéct jablečný závin | recepty
Z těchto tří receptů na jablečný závin si určitě vyberete! Jak je jedlíkům známo, jablečný závin je velmi oblíbený moučník připravovaný především na p…
Obrázek není k dispozici
Jak upéct jablečný štrúdl | recept
Štrúdl neboli jablečný závin je jemný dezert z listového těsta. Příprava jablečného štrúdlu je rychlá a jednoduchá, zvládne ji podle mne i naprostý za…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.