Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct jablečný štrúdl | recept

Jak upéct jablečný štrúdl | recept

Jak upéct jablečný štrúdl | recept. Štrúdl neboli jablečný závin je jemný dezert z listového těsta. Příprava jablečného štrúdlu je rychlá a jednoduchá, zvládne ji podle mne i naprostý začátečník v kuchyni. Následující recept vám poradí, jak jablečný štrúdl v několika krocích upéct doma.

Co je potřeba

Suroviny na jablečný štrúdl:
• 1 balení listového těsta (obsahuje 3 kusy těsta)
• 6 jablek
• 1 sáček vanilkového cukru
• skořice
• 150 g krupicového cukru
• 50 g strouhanky
• 50 g rozinek

1

Všech 6 jablek si oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle.

2

1 kousek těsta si rozválejte na válu na tenký pás těsta (vysoký asi 1 – 3 mm).

3

Nastrouhaná jablka si rozdělte na 3 části. První část si dejte na těsto, posypte strouhankou, skořicí, cukrem a vanilkovým cukrem. Všechny suroviny si rozdělte tak, aby vám vystačily na další dva záviny.

4

Nakonec posypte rozinkami a na obou stranách štrúdl přehněte a od zdola nahoru zamotejte.

5

Položte na plech s pečícím papírem a propíchejte vidličkou.

6

Stejným způsobem zpracujte zbylé dva kusy listového těsta. Dejte péct na 150 °C po dobu 40 minut.

Autor: prochjanka
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct štrúdl – pokaždé jiný
Jak upéct štrúdl – pokaždé jiný
Říká se, že jablečný závin je česká klasika, ale není tomu tak. Do střední Evropy se dostal tento moučník až s nájezdy Turků. Štrúdl (slovo pochází z…