Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct jablečný štrúdl | recept

Štrúdl neboli jablečný závin je jemný dezert z listového těsta. Příprava jablečného štrúdlu je rychlá a jednoduchá, zvládne ji podle mne i naprostý začátečník v kuchyni. Následující recept vám poradí, jak jablečný štrúdl v několika krocích upéct doma.

Co je potřeba

Suroviny na jablečný štrúdl:
• 1 balení listového těsta (obsahuje 3 kusy těsta)
• 6 jablek
• 1 sáček vanilkového cukru
• skořice
• 150g krupicového cukru
• 50g strouhanky
• 50g rozinek

1

Všech 6 jablek si oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle.

2

1 kousek těsta si rozválejte na válu na tenký pás těsta (vysoký asi 1–3 mm).

3

Nastrouhaná jablka si rozdělte na 3 části. První část si dejte na těsto, posypte strouhankou, skořicí, cukrem a vanilkovým cukrem. Všechny suroviny si rozdělte tak, aby vám vystačily na další dva záviny.

4

Nakonec posypte rozinkami a na obou stranách štrúdl přehněte a od zdola nahoru zamotejte.

5

Položte na plech s pečícím papírem a propíchejte vidličkou.

6

Stejným způsobem zpracujte zbylé dva kusy listového těsta. Dejte péct na 150 °C po dobu 40 min.

Autor: prochjanka
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct jablečný závin | recepty
Z těchto tří receptů na jablečný závin si určitě vyberete! Jak je jedlíkům známo, jablečný závin je velmi oblíbený moučník připravovaný především na p…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.