Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit akátový džem (med) | recept

Akátový džem (med) | recept. Akát je invazní dřevina původem ze Severní Ameriky. Celý strom je jedovatý, pouze květy jsou jedlé. Květy rostou v hroznovitých květenstvích, mají omamnou vůni a milují je včely. Akátový med je lahůdka. Na jihu Evropy, zejména v Itálii, z květů akátu připravují něco jako džem, želé nebo náhražku medu. Příprava je stejná jako u pampeliškového „medu“, výsledek je voňavé husté želé vhodné do čaje, nápojů nebo na pečivo a moučníky. Pojďte si připravit med z akátových květů.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Mirka K. | Čt, 05/24/2018 - 18:54

Děkuji za upozornění, samozřejmě vím, že se o pravý med nejedná, proto je slovo v závorce a dále je uvedeno sousloví náhražka medu, popř. džem. Označení med jsem použila proto, že je u mnoha čtenářů zažité, i když nesprávné. Přeji Vám hezký den.

Mirka K. | Čt, 05/24/2018 - 19:11

Ještě jednou se vracím, děkuji za odkaz na stránky. Jsou zajímavé a některé recepty určitě vyzkouším. Ovšem všimla jsem si, že popisujete přípravu např. pampeliškového medu a nikoliv sirupu, jak upozorňujete mne.

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.