Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vybrat to správné víno k jídlu

23. Leden 2015

Vybíráme-li vhodné víno k večeři, více než na druhu masa záleží na omáčce a typu úpravy pokrmu. Připravíme-li rybu na grilu nebo na pánvi, je mýtus konzumovat k rybě jen bílé víno. Držet se zažité představy, že ke kuřeti jen bílé víno, přední česká sommeliérka Klára Kollárová nedoporučuje. Jak sama ve videu Vinařského fondu uvede, nejsložitější kategorii pak tvoří výběr vína k sýrům. Více o snoubení jídla s vínem ve videu.

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak připravit indický masala chai
Jak připravit indický masala chai | recept na indický nápoj. Masala chai je indický nápoj připravený z černého čaje, mléka a koření. Možná jej zn…
Jak poznat kvalitní burčák | tipy
Jak poznat kvalitní burčák | tipy. S vinobraním se na pultech obchodů, nebo při různých poutích a slavnostech, objevuje burčák. Jde o částečně zkvašen…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.