Jak vybrat to správné víno k jídlu
25. Listopad 2023
Vybíráme-li vhodné víno k večeři, více než na druhu masa záleží na omáčce a typu úpravy pokrmu. Připravíme-li rybu na grilu nebo na pánvi, je mýtus konzumovat k rybě jen bílé víno. Držet se zažité představy, že ke kuřeti jen bílé víno, přední česká sommeliérka Klára Kollárová nedoporučuje. Jak sama ve videu Vinařského fondu uvede, nejsložitější kategorii pak tvoří výběr vína k sýrům. Více o snoubení jídla s vínem ve videu.
Další zajímavé články
Jak poznat kvalitní burčák | tipy
Jak poznat kvalitní burčák | tipy. S vinobraním se na pultech obchodů, nebo při různých poutích a slavnostech, objevuje burčák. Jde o částečně zkvašen…
Jak připravit smoothie na Den otců?
Kdo z nás by neměl rád smoothie. Dokonce i muži sportující či spěchající mají radost, když je čerstvé smoothie čeká na stole. Zde je pár tipů, jak bys…
Jak připravit domácí svařené víno | výběr nejlepších receptů
Svařené víno je v zimě oblíbeným nápojem. S nadsázkou se dá říci, že je symbolem vánočních trhů, kde jeho příjemnou nezaměnitelnou a tak lákavou vůni…
Jak uvařit vaječný punč, svařené pivo a další 2 horké nápoje
Horké nápoje s alkoholem jsou oblíbené zejména v zimě – na zahřátí. Neumíme si bez nich představit tradiční vánoční trhy a přijdou vhod i po vycházce…
Jak se vaří káva v džezvě
Jak se vaří káva v džezvě | rady a tipy. Ráno nasypeme poslepu do šálku trochu mleté kávy, zalijeme ji vroucí vodou z rychlovarné konvice a je hotovo.…
Diskuze k videu