Jak vybrat to správné víno k jídlu
23. Leden 2015
Vybíráme-li vhodné víno k večeři, více než na druhu masa záleží na omáčce a typu úpravy pokrmu. Připravíme-li rybu na grilu nebo na pánvi, je mýtus konzumovat k rybě jen bílé víno. Držet se zažité představy, že ke kuřeti jen bílé víno, přední česká sommeliérka Klára Kollárová nedoporučuje. Jak sama ve videu Vinařského fondu uvede, nejsložitější kategorii pak tvoří výběr vína k sýrům. Více o snoubení jídla s vínem ve videu.
Další zajímavé články
Jak se vaří káva v džezvě
Jak se vaří káva v džezvě | rady a tipy. Ráno nasypeme poslepu do šálku trochu mleté kávy, zalijeme ji vroucí vodou z rychlovarné konvice a je hotovo.…
Jak připravit dětský vánoční punč | recept
Jak připravit dětský vánoční punč | recept. Punč patří k vánočním svátkům stejně pevně jako stromeček nebo cukroví. Aby ani děti nebyly ochuzeny o ten…
Jak udělat Rumový vánoční punč | recept na horký nápoj
Jak udělat Rumový vánoční punč | recept na horký nápoj. Další nejen vánoční varianta pro zahřátí. Ředíme vodou! Pojďme se zahřát a pochutnat si na rum…
Jak vyrobit výborný likér z ledových kaštanů | recept
Jak vyrobit výborný likér z ledových kaštanů | recept. Jak si zpříjemnit zimní večery likérem nejen pro dámy? Receptů by bylo mnoho, ale co zkusit mís…
Jak vyrobit medový vaječný likér | recept na domácí likér
Jak vyrobit medový vaječný likér | recept na domácí likér. Pomalu se blíží čas, kdy se v domácnostech připravují vaječné a smetanové domácí liké…
Diskuze k videu