Jak vybrat to správné víno k jídlu
23. Leden 2015
Vybíráme-li vhodné víno k večeři, více než na druhu masa záleží na omáčce a typu úpravy pokrmu. Připravíme-li rybu na grilu nebo na pánvi, je mýtus konzumovat k rybě jen bílé víno. Držet se zažité představy, že ke kuřeti jen bílé víno, přední česká sommeliérka Klára Kollárová nedoporučuje. Jak sama ve videu Vinařského fondu uvede, nejsložitější kategorii pak tvoří výběr vína k sýrům. Více o snoubení jídla s vínem ve videu.
Další zajímavé články
Jak připravit indický masala chai
Jak připravit indický masala chai | recept na indický nápoj. Masala chai je indický nápoj připravený z černého čaje, mléka a koření. Možná jej zn…
Jak připravit dýňové latte | recept
Dýňové latte | recept. Dýňové latte se stalo velmi oblíbeným nápojem a není divu, jedná se o netradiční variantu kávy s úžasnou sladkou chutí snoubeno…
Jak připravit (nejenom) vánoční punč | 4 recepty
Punč | recepty. Punč je oblíbený nápoj chladných dnů. Setkáme se s ním v období Vánoc na předvánočních trzích, prodává se v obchodech a mnozí si ho va…
Jak použít jablečný ocet v domácnosti a pro své zdraví
Jablečný ocet ─ unikátní lidový lék, v minulých letech trochu opomíjený, zaznamenává v současnosti slavný návrat. Pokud jste byli zvyklí jablečný ocet…
Jak připravit dětský vánoční punč | recept
Dětský vánoční punč recept. Punč patří k vánočním svátkům stejně pevně jako stromeček nebo cukroví. Aby ani děti nebyly ochuzeny o tento lahodný nápoj…
Diskuze k videu