Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit kulajdu se ztraceným vejcem | recept

Jak uvařit kulajdu se ztraceným vejcem | recept

Kulajda se ztraceným vejcem | recept. Kulajda je bílá polévka z brambor, hub, smetany a kopru. Nejvíce chutná v době, kdy jsou v lesích čerstvé houby a na trhu nebo zahradě rané brambory. Kulajda se vaří i ze sušených hub, každá kuchařka používá houby dle svého uvážení. Osvědčenými druhy do této polévky jsou lišky a bílé hřiby. Polévka se doplňuje ztracenými vejci a je dost sytá. S pečivem poslouží jako samostatný pokrm.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak uvařit polévky s houbami | 3 recepty
Jak uvařit polévky s houbami | 3 recepty
Houbové polévky | recepty. Houbových polévek je nepřeberné množství. Jsou oblíbené, vaří se téměř v každé domácnosti a jsou sezónním hitem i v těch ne…
Jak uvařit frankfurtskou polévku | recept
Jak uvařit frankfurtskou polévku | recept
Frankfurtská polévka | recept. Frankfurtská polévka je zástupcem tzv. svačinových polévek. Tyto polévky jsou hustější než ostatní a podávají se většin…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.