Jak uvařit frankfurtskou polévku | recept
19. Březen 2021
Frankfurtská polévka | recept. Frankfurtská polévka je zástupcem tzv. svačinových polévek. Tyto polévky jsou hustější než ostatní a podávají se většinou s pečivem. Frankfurtská polévka má červenou barvu po paprice a mohou se do ní přidat i brambory. Právě na polévku s přídavkem brambor je dnešní recept.
Co je potřeba
- sádlo nebo olej v malém množství
- 1 středně velká cibule
- 0,75 l hovězího vývaru (v nouzi z kostky)
- sladká paprika
- mletý černý pepř
- sůl
- hladká mouka na zahuštění
- frankfurtské párky
- 3 středně velké brambory
- 100 ml mléka
- zelená petrželová nať
Související články
Další zajímavé články
Jak uvařit kulajdu se ztraceným vejcem | recept
Kulajda se ztraceným vejcem | recept. Kulajda je bílá polévka z brambor, hub, smetany a kopru. Nejvíce chutná v době, kdy jsou v lesích čerstvé houby…
Jak uvařit prasečí polévku bez prasátka | recept
Jak uvařit prasečí polévku bez prasátka | recept. Nemáte prase v jateční váze? Nechce se vám běžet do hospody pro již uvařenou prdelačku? Stačí koupit…
Jak uvařit pórkovou polévku | recept
Pórková polévka | recept. Polévky jsou důležitým doplňkem jídelníčku. Základem mnoha polévek jsou vývary. Polévky dělíme na čiré, zadělávané a krémové…
Jak uvařit brokolicovou polévku se smetanou | recept
Brokolicová polévka se smetanou | recept. Krémové polévky se poslední dobou těší velké oblibě. Chutnají i dětem, které většinou polévky odmítají. Jsou…
Jak uvařit pikantní gulášovou polévku | recept
Pikantní gulášová polévka | recept. Polévky jsou nedílnou součástí našeho jídelníčku. Vedle různých masových nebo zeleninových vývarů mají svoje místo…
Diskuze k článku