Jak uvařit frankfurtskou polévku | recept
16. Květen 2019
Frankfurtská polévka | recept. Frankfurtská polévka je zástupcem tzv. svačinových polévek. Tyto polévky jsou hustější než ostatní a podávají se většinou s pečivem. Frankfurtská polévka má červenou barvu po paprice a mohou se do ní přidat i brambory. Právě na polévku s přídavkem brambor je dnešní recept.
Co je potřeba
- sádlo nebo olej v malém množství
- 1 středně velká cibule
- 0,75 l hovězího vývaru (v nouzi z kostky)
- sladká paprika
- mletý černý pepř
- sůl
- hladká mouka na zahuštění
- frankfurtské párky
- 3 středně velké brambory
- 100 ml mléka
- zelená petrželová nať
Související články
Další zajímavé články
Jak uvařit polévku se sušenými houbami a kuskusem | recept
Polévka se sušenými houbami a kuskusem | recept. Nabízím vám k vyzkoušení recept na klasickou „zimní“ polévku. Zimní jí říkáme proto, že tento typ hus…
Jak uvařit kulajdu se ztraceným vejcem | recept
Kulajda se ztraceným vejcem | recept. Kulajda je bílá polévka z brambor, hub, smetany a kopru. Nejvíce chutná v době, kdy jsou v lesích čerstvé houby…
Jak připravit bramborovou kaši se ztracenými vejci | recept
Bramborová kaše se ztracenými vejci | recept. U tohoto receptu je zbytečné uvádět přesné dávkování. Je totiž tak jednoduchý, že ho uvaří opravdu úplně…
Jak uvařit maďarskou žampionovou polévku | recept
Maďarskou žampionovou polévku | recept. Recept na tuto polévku pochází z maďarské kuchyně. Možná se vám bude zdát povědomá a budete mít pravdu, velmi…
Jak uvařit hustou zeleninovou polévku s cizrnou | recept
Hustá zeleninová polévka s cizrnou | recept. Tuto hustou zeleninovou polévku zařazuji do jídelníčku v rámci snižování hmotnosti. Abych nemusela vařit…
Diskuze k článku