Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit frankfurtskou polévku | recept

Frankfurtská polévka | recept. Frankfurtská polévka je zástupcem tzv. svačinových polévek. Tyto polévky jsou hustější než ostatní a podávají se většinou s pečivem. Frankfurtská polévka má červenou barvu po paprice a mohou se do ní přidat i brambory. Právě na polévku s přídavkem brambor je dnešní recept.

Co je potřeba

  • sádlo nebo olej v malém množství
  • 1 středně velká cibule
  • 0,75 l hovězího  vývaru (v nouzi z kostky)
  • sladká paprika
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • hladká mouka na zahuštění
  • frankfurtské párky
  • 3 středně velké brambory
  • 100 ml mléka
  • zelená petrželová nať
1

Na sádle nebo oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli

2

Po zezlátnutí cibule přisypeme 2 rovné polévkové lžíce hladké mouky a za stálého míchání přpřipravíme světlou zásmažku, do které vmícháme 2 lžičky sladké papriky a mletý pepř podle uvážení.

3

Přidáme na kostičky pokrájené brambory a předem připravený vývar. Místo vývaru můžeme přidat vodu a vývar v kostce. Polévku za občasného promíchání zvolna vaříme nejméně 20 minut.

4

Uzeninu nakrájíme na kolečka a na velmi malém množství tuku opečeme na pánvi. Hotovou polévku zředíme mlékem, přidáme opečenou uzeninu. Na talíři zdobíme zelenou petrželovou natí nebo pažitkou. Podáváme s pečivem.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články