Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit polévku z jarních bylinek | recept

Jak uvařit polévku z jarních bylinek | recept

Polévka z jarních bylinek | recept. Už naši předci věděli, že po zimě je třeba tělo zbavit různých škodlivin. Na jaře se také projevuje tzv. jarní únava, ta je zaviněná nedostatkem čerstvých vitaminů. Jarní období je nejvhodnější dobou k očistným kúrám a k tomu se hodí i spousta planých rostlin. Bylinkami ochucujeme polévky, saláty, pomazánky nebo jimi zdobíme chléb. Sbíráme je v čistém prostředí a jen ty, které dobře známe, abychom se vyhnuli otravám. Sbíráme jen mladé vrcholky rostlin, starší mohou být hořké. Do jídla je přidáváme nakonec, nevaříme je, ztratili bychom vitaminy. Zkuste podle receptu polévku z jarních bylinek, volně inspirovanou receptem M. D. Rettigové, budete překvapeni její chutí.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.