Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit polévku z mladého zeleného hrášku | recept

Polévka ze zeleného hrášku chutná zejména dětem a to i těm, které luštěniny odmítají. Polévka má krémovou konzistenci, nasládlou chuť a zasytí. Podáváme ji jako svačinu nebo v kombinaci s lehkým hlavním jídlem. Hrášek obsahuje mnoho vitaminů a nerostných látek, ty se však varem ničí, proto do polévky před konzumací vložíme hrst čerstvého vyloupaného hrášku. Hrášek obsahuje také vlákninu, pomáhá při vyprazdňování, snižuje cholesterol. Je vhodný pro děti, diabetiky a těhotné ženy. Hlavní sezona hrášku právě vrcholí, nabízím proto recept na polévku.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.