Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct zeleninové lasagne | recept bez masa

21. Září 2014

Kdo neholduje masu, pochutnat si na dobrých lasagních může i ze zeleniny. Jednoduché "vegetariánské" lasagne připravíme z hub, cukety, mrkve, červené papriky a cibule. Odtučněný sýr ricotta použitý v receptu bude prokládán mezi těstovinami a zeleninovým základem. Jak na to? Do hrnce s trochou olivového oleje nasypeme nakrájenou zeleninu, přidáme rajčatovou omáčku s bazalkou. Mezitím dáme vařit nudle lasagne. Do ricotty dáme pesto. V pekáči uděláme vrstvy ricotta-zelenina-lasagne, posypeme sýrem mozzarella a dáme zapéct na 30 minut na 190 °C. Po sejmutí alobalu pečeme v troubě ještě dalších 20 minut. Lasagne bez masa, nebo chcete-li "lasagne light" podávejte ještě teplé.

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak zpracovat úrodu dýně Hokkaidó
Dýně Hokkaidó patří mezi velmi oblíbené odrůdy dýně, neboť má jednak všestranné využití v kuchyni, ale také měkkou slupku, která se nemusí loupat…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.