Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit kedlubnovou krémovou polévku | recept

Kedlubnová krémová polévka | recept. Husté krémové polévky jsou alternativou svačiny nebo večeře. Příprava těchto polévek je většinou rychlá a velmi snadná. Krémové polévky výborně zasytí a jsou rozhodně zdravější, než tolik oblíbené instantní nudlové. Zkuste ochutnat netradiční kedlubnovou polévku s koprem a zakysanou smetanou podle následujícího receptu.

Co je potřeba

  • kedluben
  • malá cibule
  • mrkev
  • kořen petržele
  • zeleninový vývar nebo bujon
  • sůl
  • pepř
  • zakysaná smetana
  • máslo
  • zelená nať
1

Všechnu potřebnou zeleninu očistíme a omyjeme. Kedluben oloupeme a necháme si stranou mladé středové lístky, ty se mohou nakrájet jako zelená ozdoba do hotové polévky. Část kedlubnu nastrouháme na slzičkovém struhadle a část pokrájíme na kostky. Nastrouhaný kedluben budeme potřebovat až nakonec ke zdobení. Ostatní zeleninu také pokrájíme na menší části.

2

Malou cibuli pokrájíme nadrobno a osmahneme ji spolu s mrkví, petrželí a kedlubnovými kostkami na másle. Pak přidáme sůl, pepř a zalijeme zeleninovým vývarem. Hrnec přikryjeme poklicí a zeleninu uvaříme doměkka.

3

Měkkou zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem do hladkého krému. Polévka je dost hustá, nemusí se zahušťovat jíškou. Jestliže jste přidali příliš velké množství vody nebo vývaru, bez jíšky se neobejdete. Snadno ji připravíte z 50 g másla a dvou polévkových lžic mouky. Jíšku povařte v polévce.

4

Do hotové polévky přidejte zakysanou smetanu podle chuti a zelenou nať. U nás je oblíbený kopr. Polévku na talíři nebo misce posypte malým množstvím strouhaného syrového kedlubnu a podávejte.

Autor: Mirka K. | Zobrazit autorská práva

Foto archiv Mirky K.

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Pórková polévka | recept. Polévky jsou důležitým doplňkem jídelníčku. Základem všech polévek, až na výjimky, jsou vývary. Polévky dělíme na čiré, zadě…