Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit uhlířinu (havířinu) | recept

Jak uvařit uhlířinu (havířinu) | recept

Havířina | recept. Havířina nebo také uhlířina je staročeský pokrm, který si prý připravovali uhlíři pálící v brdských lesích dřevěné uhlí. Je to pokrm rychlý, levný a sytý. Havířinu doplňujeme salátem z kysaného zelí, sterilovanou červenou řepou s přídavkem čerstvě strouhaného křenu, kyselou okurkou, podmáslím nebo kefírem. Potřebujete-li rychlý, teplý a chutný pokrm, havířina je skvělou volbou.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak si upéct brambory s česnekem | recept
Jak si upéct brambory s česnekem | recept
Pečené brambory s česnekem | recept. Pečené brambory s česnekem jsou levné jídlo, které se dá jíst jen tak, zapíjené kyškou nebo mlékem. Dělám je, kdy…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.