Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vykostit kapra či jinou rybu jedním tahem

Jak vykostit kapra či jinou rybu jedním tahem

Rybí kosti v krku nikoho nepotěší. Proto zvláště o Vánocích vymýšlíme různé finty na odtranění kostí z rybího tělo co nejrychleji a nejspolehlivěji. Zde je osvědčený a skutečně snadný způsob, jak z kapra udělat měkký bezpečný filet.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Nepřihlášený (neověřeno) | St, 06/02/2010 - 11:53

To je teda pěkná kravina ... 1.široký nůž absolutně nedoporučuji, 2. Vše udělat jedním tahem zní sice hezky, ale tenhle zbůsob chce opravdu veeelkou zručnost (počítám s tím, že ti kdo to svedou vůbec tenhle článek číst nepotřebují) 3.Daleko jednodužší zbůsov je seříznout celou půlku od páteře (od hlavy k ocasu - ne obráceně), vyříznout žebra - klidně několika krátkými řezy špičkou vykosťovacího nože a následně v horní 1/3 udělat zářezy cca 2-3mm od sebe po celé délce (slyšíme při tom křupání)...odříznout ploutve a hotovo....

Další zajímavé články

Jak poznat a koupit čerstvou rybu | rady
Jak poznat a koupit čerstvou rybu | rady
Jak poznat a koupit čerstvou rybu | rady. Maso ryby je obecně považováno za velmi zdravou potravinu. Rybí maso je velmi chutné a bohaté na důležité vi…
Jak udělat humry po ďábelsku | recept
Jak udělat humry po ďábelsku | recept
Jak udělat humry po ďábelsku | recept. U humra je nejchutnější maso z jeho klepet a ocasu. Proto, i když se zdá, že to dá velkou práci dostat chutné m…