Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vyrobit domácí lák na okurky | recept

Vyrobit si domácí lák na okurky lze s trochou fantazie a párem šikovných rukou překvapivě snadno. Vyzkoušejte tento originální recept na sladkokyselý kořeněný lák na okurky, pro jehož domácí výrobu je zapotřebí ocet, cukr, sůl a semena hořčice, celeru, mletá kurkuma, drcená paprika, černý pepř a česnek. A samozřejmě ve sklenici s okurkami nesmí chybět dobrá cibule. Lák nejprve přichystáme, poté necháme odležet 4 dny. Okurky nezavařujeme, domácím lákem na okurky pouze naplníme sklenice. V chladničce nám kořeněné okurky takto vydrží jeden měsíc. Okurky v nálevu výborně chutnají. Přesvědčte se sami.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.