Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat bylinkové máslo | recept

Jak udělat bylinkové máslo | recept. Mám pro vás recept na domácí bylinkové máslo. Toto máslo patří k nejjednodušším pomazánkám, takže je výborným základem chlebíčků a jiných chuťovek. Postup přípravy bylinkového másla v receptu krok za krokem najdete níže.

Co je potřeba

125 g másla
pažitka
petrželka
citronová šťáva
mletý bílý pepř
sůl

1

Na výrobu bylinkového másla použijeme obyčejné máslo. Změklé máslo utřeme s nadrobno nakrájenými bylinkami, tedy s bylinkami jako je pažitka a petrželka.

2

Do bylinkového másla přidáme několik kapek citronové šťávy, mletý pepř a sůl.

3

Máslo s bylinkami dáme na půl hodiny do lednice.

4

Z částečně tuhého másla uděláme váleček, který zabalíme do alobalu a necháme zcela ztuhnout.

5

Ochucené bylinkové máslo můžeme také plnit do menších formiček na cukroví.

Pro lepší vzhled krájíme bylinkové máslo vroubkovaným nožem.
Po vyjmutí z ledničky bývá bylinkové máslo tuhé. Rychleji změkne, když ho přiklopíte mísou vypláchnutou horkou vodou.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.