Přejít k hlavnímu obsahu

Jak využít čekanku v kuchyni i pro zdraví | rady

Jak využít čekanku v kuchyni i pro zdraví | rady

Jak využít čekanku v kuchyni i pro zdraví | rady. Čekanka u nás nepatří k nejznámějším a nejpoužívanějším druhům zeleniny, je však velmi zdravá a její chuť originálně nahořklá (míra hořkosti se liší v závislosti na druhu čekanky). Nejčastěji najde uplatnění v zeleninových salátech, dá se však i tepelně upravovat. Kořen se pak již velmi dlouho používá pro výrobu náhražky kávy (tzv. cikorková káva neboli melta).

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.